Werkplaats Koenen 3
Prefabricage
Een eigen ontwerp in de werkplaats gemaakt

Prefabricage, makkelijk en snel uw wens verwezelijkt

We produceren maatwerk prefab elementen. Dit kan zijn voor particulieren, voor aannemers, corporaties, ontwikkelaars en architecten. Naast de productie, kunnen wij ook de montage verzorgen. We realiseren zelfs complete woningen.

Ontwerp:

U kunt een compleet ontwerp met ons delen, zodat we hier een offerte voor kunnen opstellen. Het komt ook vaak voor dat we meedenken in de ontwerpfase, in een bouwteam. Houtbouw en met name damp open bouwen vergt kennis en expertise, die we graag willen delen. Bent u juist op zoek naar een goede architect in houtbouw, dan werken we samen met Finnhouse Houtbouw uit Rosmalen. Zij kunnen het complete pakket verzorgen, van ontwerp t/m realisatie.

Voor de productie van de houtskeletbouwelementen maken we complete HSB tekeningen. Uitsparingen, kozijnen of stelkozijnen kunnen hierin meegenomen worden.

Tekening HSB

Productie:

De productie van gevel-, dak- en vloerelementen gebeurt in onze eigen fabriek in Nijmegen. Vakmanschap en kennis staat hierbij centraal. Alles wordt op maat geproduceerd. Ronde wanden, een specifieke wandopbouw, speciale isolatie, alles is mogelijk. Ook makelaars, binnenwanden, binnendeurkozijnen worden geprefabriceerd om sneller te kunnen bouwen. We ontzorgen u geheel door zelfs de kozijnen en /of stelkozijnen te leveren en monteren.

Werkplaats Koenen

Montage:

De montage van de elementen kan in eigen beheer gebeuren. Maar ook dit kunnen we verzorgen. Doordat we complete houtbouwwoningen realiseren weten we als geen ander hoe we de wanden kwalitatief en snel kunnen monteren.

Prefab locatie

Het voordeel van Prefab:

Houtskeletbouw wordt steeds meer gebruikelijk. Vroeger werd HSB vooral geassocieerd met een minder robuuste bouwmethode. Tegenwoordig wordt men steeds meer bewust van de grote voordelen van houtskeletbouw:

  • Korte Bouwtijd: een casco woning bouwen we in slechts 3 weken volledig wind- en waterdicht. Geen langdurige dubbele lasten
  • Geconditioneerde omgeving: geen last van onwerkbaar weer en reductie faalkosten doordat alles in geconditioneerde omstandigheden wordt gemaakt
  • Milieuvriendelijk: hout is per definitie milieuvriendelijk. De isolatie bestaat bij ons ook uit ecologische isolatie. De woningen slaan CO2 op, en zijn biobased en circulair. Afval wordt tot een minimum beperkt.
  • Droge bouwmethode: er wordt nagenoeg geen vocht gebruikt en dus kan men snel de woning betrekken. Ook is er veel minder stof aanwezig, doordat elektra in voorzetwanden worden gemonteerd ipv in de muur geslepen worden
  • Wooncomfort: een houtskeletbouwwoning warmt razensnel op. In combinatie met een goede isolatie, en een damp open systeem, krijgen we een gezond leefklimaat

Contact

Factorijweg 13c
6541 DM Nijmegen

024 37 89 201
info@koenenbouwgroep.nl

Algemene voorwaarden

Privacy policy

Copyright Koenen Bouwgroep