Verantwoord bouwen doe je met Koenen

Hout- en SysteembouwKoenen B.V.

Binnen Koenen Bouwgroep B.V vormt de hout- en systeembouw een aparte divisie die zich bezighoudt met de kerntaken:

– Houtskeletbouw
– Houtstapelbouw
– Post and Beam

Houtskeletbouw
Bij houtskeletbouw maken we gebruik van de in onze timmerfabriek op maat gemaakte prefab wanden, vloeren en dakelementen, die de draagconstructie vormen.

Het principe dat hierbij wordt toegepast, is de platformbouwmethode, waarbij verdiepingshoge wandelementen op elke bouwlaag onderbroken worden door vloeren. Een uitermate kwalitatieve, beproefde en milieuvriendelijke bouwmethode.

De elementen bestaan uit frames van hout en plaatmateriaal, voorzien van isolatiemateriaal en afgewerkt met gipsplaten. De buitenbekleding van de gevel kan naar keuze worden afgewerkt met baksteen, hout, pleisterwerk, plaatmateriaal of combinaties hiervan. De afwerking van het dak kan op allerlei manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld met dakpannen, shingles, leien of riet, maar ook door middel van een Sedumdak.

Kenmerken van houtskeletbouw zijn:

– korte bouwtijd
– lage energiekosten
– zeer comfortabel woon- en leefklimaat

Houtstapelbouw
Bij deze bouwmethode worden de buiten- en binnenwanden gevormd met op elkaar gestapelde op maat gemaakte houten balken, ook wel logsgenoemd. Tegenwoordig veelal uitgevoerd met gelamineerde logs, om scheurvorming en werking tegen te gaan. Aan de binnenzijde wordt een voorzetwand geplaatst, waartussen isolatiemateriaal wordt aangebracht. Als afwerking worden houten delen (schijnlogs) of gipsplaten toegepast. De verdiepingsvloeren bestaan uit houten balken, voorzien van plaatmateriaal, al dan niet geprefabriceerd, eventueel ook voorzien van isolatiemateriaal. De dakelementen worden vervaardigd uit houten balken (sporen of gordingen) en daarna afgewerkt met plaatmateriaal, al dan niet geprefabriceerd in onze timmerfabriek. De afwerking van het dak kan net als bij houtskeletbouw op verschillende manieren worden gerealiseerd. Bij dit bouwsysteem hebben de bouwwerken een echte houten uitstraling.

Post and Beam
Nog vrij recent zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan voor het realiseren van Post and Beam-woningen. Zoals op de homepage staat vermeld zijn dit klassieke bouwconstructies met houten palen en balken. De Post and Beam-methode past in onze duurzame filosofie en onze expertise met het werken met hout. De Post and Beam-bouwstijl baseert zich op grote zware balken waarmee zowel een indrukwekkend exterieur als interieur wordt gecreëerd. De stijgende populariteit van Post and Beam dankt het concept niet in de laatste plaats aan hetduurzame en milieuvriendelijke karakter.

Hout- en Systeembouw Koenen B.V is ook de vaste aannemer van Finnhouse Houtbouw B.V  uit Rosmalen.