Verantwoord bouwen doe je met Koenen

Duurzaamheid
Vanuit respect voor milieu en mens dragen wij duurzaamheid een warm hart toe. Dat uit zich o.a. in het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers. We zijn daarom actief bezig met het introduceren van nieuwe producten die gericht zijn op duurzaamheid, energieneutraal wonen en klimaatbeheersing. Zo kiezen we als het gaat om isolatiemateriaal voor Gutex dat gebaseerd is op houtvezels van duurzaam hout. Gutex behaalt een hogere isolatiewaarde dan traditioneel isolatiemateriaal. Gutex verbetert warmte- en geluidsisolatie, hittebescherming en vochtregulatie en wordt vanwege de natuurlijke basis gekozen uit gezondheidsredenen.

Duurzaam wonen en duurzaam bouwen
Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditioneel gebouwde woningen, bijvoorbeeld vanwege de besparing op grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger en gezonder voor bewoners en gebruikers. Duurzaam wonen zal de komende jaren een nadrukkelijkere rol gaan spelen bij bouwprojecten. Koenen Bouwgroep B.V werkt al enige jaren samen met Van de Veerdonk Bouw & Regie op het gebied van duurzaam bouwen. Samen realiseerden wij al vele duurzame bouwprojecten in de regio Nijmegen.

Thermohouse
Ons specialisme is het bouwen met duurzaam hout. Duurzame woningen en gebouwen zijn niet alleen energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditionele woningen, maar ook gezonder vanwege de biologische materialen.

Vanuit deze visie hebben wij het concept Thermohouse ontwikkeld. Thermohouse is energiezuinige en milieuvriendelijke houtskeletbouw en richt zich op mensen die energieneutraal willen wonen. Dit concept maakt gebruik van ecologisch verantwoorde materialen zoals duurzaam hout en biologisch materiaal als Gutex.