Duurzaam bouwen

Over houten woningen bestaan nog diverse vooroordelen. Het zou niet onderhoudsvriendelijk zijn, lastig luchtdicht te krijgen en duur. Koenen Bouwgroep bewijst het tegendeel. Het bedrijf is al 32 jaar gespecialiseerd in bouwen in hout en sinds zes jaar ook ecologisch.

32 jaar terug is Koenen begonnen als een traditioneel bouwbedrijf met oog voor veranderingen binnen de bouwsector. Hierdoor waren we binnen 1 jaar met zes mensen en hadden we al drie houtskeletbouwwoningen opgeleverd. In de jaren daarna hebben ons er verder verdiept in ecogisch bouwen . Sinds zes jaar ligt de focus volledig op ecologisch bouwen.

Voordelen houtbouw
Het bouwteam bestaat uit twaalf medewerkers en een aantal flexibele krachten. Koenen Bouwgroep is vooral actief als houtbouwer in de particuliere sector, vaak in het hoge segment. Naast woningen heeft Koenenbouwgroep ook veel opdrachtgevers in de zakelijke en leisure markt. Zo bouwt Koenen aan een ecologische samenleving van een kinderdagverblijf tot een zorgcentrum of een buurthuis maar ook het bouwen van een houten achtbaan voor een pretpark.
De voordelen van houtbouw:
• Veel sneller bouwen
• Geen / weinig uitstoot van CO2 uit
• Een prettig leefklimaat en woongenot door dampopen bouwen.

Modulair bouwen
Koenen Bouwgroep verdiept zich in innovatie. Zo ontwikkelt directeur Mike Koenen samen met een architect een concept voor modulair bouwen. Bouwen is op dit moment te duur maar we willen niet beknibbelen op onze kwaliteit, daardoor zijn we gaan onderzoeken of je met minder materiaal dezelfde kwaliteit kan behalen. Dit heeft geleid tot een innovatief concept. Nu kunnen we eenvoudig en snel een woning opbouwen.
Voordelen:
• Het bouwproces standaardiseren.
• Bespaart veel aan architect en tekentafel werkzaamheden.
• Hiermee besparen we fors op arbeidsuren ook in onze timmerfabriek
• Hoge bouwstandaard gegarandeerd met lager kosten!